Whatsapp: “populair, maar ook nadelen?”

Whatsapp: “Liefhebbend, maar ook nadelen?”

 

Whatsapp is al jaren hèt digitale communicatiemiddel om even snel een berichtje te sturen, lange gesprekken met elkaar te hebben of zelfs een hele groep aan te maken. Via deze app, te installeren op je telefoon en sinds januari 2014 bij ook via de computer te gebruiken, kun je gesprekken aangaan met mensen wanneer je hun nummer in je mobiel hebt staan en beide de app geïnstalleerd hebben. Iedereen is er razend enthousiast over – maar zitten er ook nadelen aan deze gemakkelijke en snelle manier van communiceren?

Sociaal
Vooral in 2015 vinden mensen het belangrijk sociaal over te komen, maar de ze willen wel graag tot de maatstaaf van hun leeftijd horen. Oplossing? Een smartphone met Whatsapp. Overal bereikbaar, met een vleugje sociale energie erin verwerkt. Niet alleen jongeren zijn gekoppeld aan deze app, ook steeds meer ouderen gaan gebruik maken van Whatsapp.

Immens populair
Het aantal berichten dat mensen sturen via deze applicatie is enorm gestegen. Het aantal Whatsappgebruikers in 2014 – van 16 tot 64 jaar oud – is 25,13% van de bevolking. Volgens de cijfers van Globalweb index hebben we in Nederland maar liefst 2,6 miljoen Whatsapp gebruikers. Dit aantal zal waarschijnlijk nog hoger zitten, omdat er een ook een hoop whatsappgebruikers zitten tussen de 13 en 16 jaar oud.

Nadelen
In tegenstelling tot bijvoorbeeld SMS’en, heb je altijd een internetverbinding nodig voor Whatsapp. Al zijn er tegenwoordig steeds meer mensen met een 3G of 4G (mobiele gegevens) abonnement, toch heeft lang niet iedereen buitenshuis internet. Ook is Whatsapp alleen mogelijk wanneer je in het bezit van een smartphone bent, wat ook lang niet iedereen heeft. Het is namelijk een app, en apps kan je alleen downloaden wanneer je in het bezit bent van een smartphone.


 

Bronnen

http://androidworld.nl/apps/cijfers-whatsapp-gebruik-nederland/ – Statistieken voor het aantal Whatsapp gebruikers in Nederland tussen de 16 en 64 jaar oud.

 

http://plazilla.com/page/4295067282/wat-zijn-de-nadelen-van-whatsapp-messenger – hierin worden de nadelen van Whatsapp aan het licht gebracht.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather