Stock Foto’s: Hoe Jij Ze Kunt Gebruiken

Wanneer je een foto nodig hebt voor bijvoorbeeld een werkstuk of een online post, ben je al gauw geneigd te Googlen naar een foto en de eerste de beste, passende foto te gebruiken die je tegen komt. Maar niet elke foto die op internet staat mag je gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende sites waarop stock foto’s staan.

 

Wat zijn stock foto’s?

Voor vrijwel alle foto’s die je op internet vind geldt auteursrecht, je mag niet zomaar een foto gebruiken die je op google vind. Stock foto’s zijn foto’s die door een fotograaf of een amateur via een stockbureau worden verkocht. De foto is dus niet exclusief en kan door verschillende mensen gebruikt worden. De fotograaf heeft afstand gedaan van zijn auteursrecht.

 

Wanneer gebruik je stock foto’s?

Stock foto’s worden voor heel veel verschillende doeleinde gebruikt. Ze worden gebruikt op menukaarten, reclamefolders, magazines, op websites en ga zo maar door. Jij kunt ze bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een foto nodig hebt voor je werkstuk of je site. Er zijn genoeg hele mooie foto’s die je werkstuk of website helemaal opfleuren.

 

Betaald en gratis

Er zijn heel veel sites die stock foto’s aanbieden. Je kan voor de foto’s betalen maar ze worden ook gratis aangeboden. Vaak zijn er prima en bruikbare stock foto’s te vinden op sites die ze gratis aanbieden. Ga goed op zoek en als je dan besluit voor een foto te betalen, betaal dan nooit teveel.

 

Aan deze stock foto’s heb je dus niet zoveel…

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather