Spoofing: Je Inbox is zo veilig nog niet!

Spoofing

Wat is spoofing?

Spoofing is in andere worden: internet-identiteitsfraude. Iets of iemand doet zich voor al iets of iemand anders om op die manier spam te versturen, of belangrijke informatie te verkrijgen van nietsvermoedende mensen. Hieronder valt vaak creditcard informatie verkrijgen terwijl ze zich voordoen als een bestaand bedrijf. Het kan ook zo zijn dat op het moment dat jij een mail opent die van een phisher (iemand die naar gegevens van jou zoekt) is, kan deze een virus bevatten o.i.d. en zo in de ronde verspreiden.

E-mail spoofingspoofing

Spoofing komt het meest voor via e-mail. Vaak sturen mensen jou e-mails onder een valse naam, om zo bezoekers te winnen voor een website o.i.d. Dit kan dus ook Malware bevatten, malware forceert reclame in je computer om te verschijnen. Niet zeer schadelijk en makkelijk te verwijderen. Maar het kan ook Spyware bevatten of andere virussen die een grote bedreiging vormen, met spyware kan er gemakkelijk naar alle gegevens in je computer gekeken worden vanaf een andere locatie.

Wat kun je tegen spoofing doen?

Over het algemeen niet veel. Je kunt heel veel moeite doen om naar de gegevens van de e-mail te zoeken, maar dan ben je wel even een tijdje bezig. Als je niets met spoofing te maken wil hebben en ziet een e-mail in je inbox die je niet vertrouwt, kun je hem beter maar gewoon niet openen.

 

Dirk van der Meer

Daniël van der Putten

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather