Snapchat: Je Foto’s Zijn Minder Veilig Dan Gedacht

In het jaar 2011 kwam de foto en video app Snapchat op de markt. Met snapchat kunnen gebruikers foto’s of video’s naar hun vrienden sturen. Deze zullen voor enkele seconden zichtbaar zijn, dat ligt geheel aan de afzender. Daarna zullen foto’s en video’s van de server verwijderd worden, maar zijn ze dan ook echt verwijderd?

Verzenden: Alleen naar je vrienden.
Snapchat is een fijne app die je foto’s laat delen met je vrienden. Maar los van het feit dat snapchat een fijne app is, zijn er natuurlijk ook gevaren. Het versturen van pikante foto’s via snapchat gebeurd namelijk vaak en af en toe naar vreemden mensen. De gedachte dat de foto’s niet meer terug zijn te vinden is niet helemaal waar.

Privacy: Een verkeerde voorstelling.
In mei 2014 werd Snapchat op de vingers getikt door de federal trade commission, zij beweerde dat snapchat haar gebruikers een verkeerde voorstelling gaf met betrekking tot de privacy. Snapchat beweerde dat verstuurde afbeeldingen niet konden worden opgeslagen door de ontvanger. Maar in tegendeel tot wat zij beweerde kunnen gebruikers externe apps installeren die verstuurde afbeelding automatisch opslaan en anders is er de mogelijkheid om screenshots van het scherm te maken. Snapchat heeft hiervoor wel haar excuses aangeboden en zal zich nu aan bepaalde regels moeten houden, gebeurd dit niet riskeert het bedrijf een boete.

Screenshots: Wat gebeurd hier mee?
Snapchat laat gebruikers toe om een screenshot van toegestuurde foto’s te maken.
Alhoewel de afzender wel een melding hiervan krijgt, is er voor de rest niet veel aan te doen. Screenshots worden dus niet verwijderd. De privacy rechten van snapchat zijn dus heel buigbaar. Hou hier rekening mee.

Veilig op snapchat: hoe?
Zolang je geen gekke dingen doet via snapchat loop je niet veel risico. Verzend geen foto’s waarvan je niet zou willen dat ze op worden geslagen. Zolang je enkel en alleen foto’s naar vrienden stuurt, kan het geen kwaad.


(Deze video is gemaakt door Labratten)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather