Selfies: Waag het niet dat online te zetten

Selfies, we worden er bijna mee bekogelt. Op elk hoekje van het web kun je ze dan ook wel tegen komen. Maar hoe ver gaan we met het maken van selfies? En zijn we ons eigenlijk wel bewust van wat we online zetten?
 
Het woord van 2013
“Selfie” is het woord van het jaar 2013. Ondanks dat het nu alweer 2015 is, zijn we nog niet klaar me selfies. Er komen ook steeds meer uitvindingen die het maken van een selfie gemakkelijker maken, denk bijvoorbeeld aan de selfie stick. Maar er worden ook boeken uitgegeven over wat je vooral wel en niet moet doen.
 
Wat kan echt niet?
Natuurlijk ben je geheel vrij om allerlei soorten selfies op internet te zetten. Maar wat kan er nou echt niet online? Mediamomentje vroeg het aan Kirsten Jassies. Kirsten Jassies is blogcoach. Zelf heeft ze ook een blog genaamd; JustK. Een paar onderwerpen die aan bod kwamen; selfies met doden, selfiestick, naaktfoto en een baan?
 
De Naaktselfie
Stiekem weet (bijna) iedereen wel dat je geen naaktfoto online moet zetten in verband met nare reacties. En soms kan je daardoor zelfs een baan mislopen, maar dat hoeft niet altijd, zoals Kirsten in het filmpje al zei.
 
Funeral Selfie
Het lijkt misschien een beetje vreemd. Maar Funeral Selfies worden steeds meer gemaakt. Zelfs Obama deed het op de begrafenis van Nelson Mandela. Stel je voor dat je op de begrafenis van een vriend even een foto maakt. Toch wel een beetje vreemd misschien. Wat vinden jullie van dit soort selfies?
 
funeral_selfie-620x412

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather