Sexting: Schrijven geiler dan praten…

Vergeet vunzige telefoon gesprekken. Denk aan sexting. Nu horen wij je al denken, wat is sexting precies? Sexting is het versturen en ontvangen van seksueel getinte berichten, foto’s en/of filmpjes met een mobiele telefoon.

‘Sexting? Dat klinkt seksistisch.’

– Peter Mulder

 
Het nieuwe flirten?
Bij elkaar zijn en elkaar opwinden zonder elkaar echt te voelen. Oftewel sexting. Sexting is het nieuwe voorspel, het nieuwe flirten. Uit een onderzoek dat gepubliceerd is in het tijdschrift Pediatrics, blijkt dat je meer kans hebt op geslachtsgemeenschap wanneer je doet aan sexting. Het is spannend, plagerig, uitdagend, avontuurlijk, maar ieder voordeel en heeft ook zo zijn nadeel.
 
Sholen zouden media-opvoeding moeten geven
Scholen moeten serieus aandacht gaan besteden aan media-opvoeding in het algemeen en sexting in het bijzonder. De echt schadelijke aspecten bij (seksueel) experimenteren moeten daarbij aan bod komen. Denk aan intimidatie, stalken, manipulatie, chantage, belediging, misbruik van vertrouwen, privacy-schending, het verspreiden van persoonlijke foto’s, etc. Zo schrijft Justine Pardoen –hoofdredacteur Ouders online- op www.ouders.nl.
 
Niet alleen voor 18+
Sexting is namelijk niet alleen voor 18+. Veel jongeren maken gebruik van deze hippe manier om elkaar uit te dagen en geven zichzelf letterlijk en figuurlijk te snel bloot aan elkaar. De kans is groot dat je jouw pikante foto terug vindt op bijvoorbeeld pornografische websites, uit onderzoek is gebleken dat dit in 88% van de gevallen gebeurd.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather