Online Self Branding: Hoe Presenteer Jij Jezelf Aan De Wereld

Wanneer iemand informatie over jou wilt hebben, tikt hij of zij je naam in op google en heeft binnen enkele seconden een paar hits. Je kan ervoor zorgen dat de juiste informatie gevonden word door de juiste personen. Dit noem je online self branding. Hoe presenteer jij jezelf op internet en hoe kan dit in jou voordeel werken?

 

Wat is online self branding?

Online self branding is als het ware jezelf verkopen op het internet. Wanneer je bijvoorbeeld carrière wilt maken of een goede stage plek wilt vinden kan dit erg van pas komen. Je presenteert jezelf aan degene die iets over jou te weten wilt komen. Je verteld wie je bent, waar je goed in bent, je eigenschappen, wat jou specialiteiten zijn en wat jou onderscheidt van de rest.

 

Soorten online self branding

Er zijn verschillende manieren om jezelf te presenteren aan de wereld. Je kan dit doen door middel van een filmpje, maar je kan ook een blog maken. Wanneer je een filmpje maakt is het belangrijk het kort en krachtig te houden. Een blog kan je echter wat uitgebreider maken. Zet op de blog wat informatie over jezelf, stel jezelf voor, maar zet ook werk wat je hebt gemaakt op de blog. Creëer op deze manier een soort portfolio, zo kan bijvoorbeeld een toekomstige baas jou werk zien.

 

Tips

  • 1 Wanneer je een video maakt waarin je jezelf voorstelt, hou het kort maar krachtig. Op die manier kunnen mensen hun   aandacht er bij houden en vertel je niet teveel onnodige informatie.
  • 2 Praat duidelijk in een video.
  • 3 Pas op met wat je op internet zet. Alles is terug te vinden en wanneer je jezelf als het ware wilt verkopen wil je niet dat er rare dingen te vinden zijn.
  • 4 Houd een blog bij met werk wat je gemaakt hebt, zet er ook een ‘over mij’ pagina op waarin je kort verteld wie je bent etc.
  • 5 Zorg dat je opvalt, maak het filmpje leuk om te bekijken, zorg dat je site overzichtelijk is en alles er netjes uit ziet.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather