Modellenscout Romy de Vries: “Ik ben een groot fan van Instagram.”

Begin 2015 begonnen modellenbureaus met het scouten van modellen via Social Media, voornamelijk via de app Instagram. Modellenbureaus IMG Models, Guess en Marc by Marc Jacobs waren de eerste internationale modellenbureaus die hier aan begonnen. In Nederland is dat Touché Models.

 

Touché Models

Touché Models is een Nederlands gerenommeerd modellenbureau. In 1988 werd het modellenbureau opgericht in Amsterdam. Het modellenbureau richt zich op de nationale en internationale fashion markt. Personal management staat hoog bij hun in het vaandel.

 

Modellen scouten

De modellenscouts van Touché Models gaan op meerdere manieren te werk, al is de basis altijd hetzelfde. Modellenscouts scouten op straat, tijdens evenementen, in pretparken maar ook online via Social Media. Bij het scouten via Instagram heb je wel te maken met filters die veel mensen gebruiken om goed door de dag te komen. Hierdoor zien zij er vaak anders uit dan in real life. Een modellenscout prikt hier snel door heen.

 

Social Media

Ik interview modellenschout Romy de Vries “Bij het scouten via Social Media wordt het potentiele model benaderd op een professionele wijze door een van onze medewerkers.” verteld ze duidelijk. “Hierbij wordt de persoon in kwestie voorzien van alle benodigde informatie om duidelijk te maken wie Touché Models is en waar ze te bereiken zijn.”.

Touché Models is onder andere bekend van het televisieprogramma Hollands Next Top Model. Zij bieden het winnende model sinds seizoen 5 een contract aan.

 

Betrouwbaarheid

De modellen die op straat worden gescout kunnen de ‘echtheid’ van het modellenbureau herkennen aan het visitekaartje die de scout geeft tijdens het voorstellen. Je ziet duidelijk dat hij of zij werkzaam is voor Touché Models. De benadering op straat door een scout is altijd uiterst professioneel en alles is vrijblijvend, ook wordt er altijd gemeld waar Touché Models is en waar ze te bereiken zijn.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather