KAHOOT! Een enthousiaste manier van les geven

Kahoot! Is een zogenaamd student-response-system. Dat betekent dat de docent vragen stelt via zijn pc en die vertoont op het digibord of beamer. Leerlingen reageren daarop via de pc, laptop, smartphone of tablet. Er wordt een overzicht getoond van de gegeven reacties en de docent kan hierover in gesprek gaan met zijn leerlingen.

Hoe gaat het in zijn werk?
De leerlingen gaan via hun eigen device naar kahoot.it en voeren daar de game-pin in, deze verschijnt op het digibord. De vragen verschijnen niet op de device van de leerling, maar op het scherm in de klas. Op hun device zien de leerlingen alleen de symbolen van de antwoorden die op het scherm te zien zijn; door hier binnen de tijd op te klikken wordt er een antwoord gegeven.

Wedstrijd met je klasgenoten
Je kan Kahoot! zien als een wedstrijd met je klasgenoten. Je kunt punten verdienen door de juiste antwoorden te geven. Na iedere vraag is de stand op de ranglijst te zien. Wie het snelst reageert en het goede antwoord heeft staat op nummer een. De leerlingen worden erg enthousiast.

Betere manier van les geven?
Met Kahoot! is het maken van een toets zeer eenvoudig. Omdat de leerlingen stemmen met behulp van bijvoorbeeld hun smart Phone, zetten zij deze effectief in. De online quizzen kunnen gedeeld worden met elkaar. Omdat de leerlingen enthousiast zijn en elkaar aansteken boeken zij tijdens de toets betere resultaten.

Extra’s
Je kunt Kahoot! in meerdere talen gebruiken, bijvoorbeeld Engels, Duits, Italiaans en Spaans. Ook kun je afbeeldingen en Youtube filmpjes toevoegen. Bij de Youtube filmpjes kun je aangeven bij welke seconde je wilt beginnen en bij welke seconde je wilt eindigen. In plaats van een quiz of een toets te houden met de leerlingen kun je ook een poll beginnen of een discussie.

Hier kan je en filmpje bekijken met uitleg over Kahoot!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather