YouTube: Een Stijgend Succes En Volle Portemonnee

Sinds het begin van de site in 2005 is YouTube uitgegroeid tot een groot begrip in de mediawereld. De site blijft al jaren groeien en wordt door miljoenen mensen iedere dag bezocht, het is een van de meest bezochte sites wereldwijd. Veel bekende artiesten van deze tijd hebben veel te danken aan YouTube, dat hun carrière een start heeft gegeven.
 
Wat te vinden op Youtube?
YouTube krijgt duizenden nieuwe video uploads iedere dag. Er zitten miljoenen verschillende content aanbieders op de site, sommige met meer dan 10 miljoen abonnees, en andere met ‘maar’ 1000. Veel jongeren hebben van het maken en publiceren van video’s hun werk gemaakt, en kunnen hier ook goed geld aan verdienen.
 
Youtube is een baan
Er zijn veel grootte Youtubers die van Youtube dan ook hun baan hebben weten te maken.
Een groot voorbeeld daarvan is Felix Kjellberg beter bekent als Pewdiepie. De jonge Zweed heeft op dit moment al ruim 37 miljoen abonnees. En dit allen omdat hij commentaar geeft bij de games die hij speelt. Daarnaast staat hij vooral bekent om zijn humor.
 
Geld Dankzij Youtube: GoogleAdSense
Er zijn drie verschillende manieren waarop men geld kan verdienen met behulp van Youtube.
De eerste manier is door het GoogleAdSense programma. Youtube of Google geven je dan een heel, heel klein bedrag voor het aantal views dat je op je video krijgt. Dit zorgt er alleen voor dat de kijker een hele hoop advertenties te zijn krijgt.
 
Geld Dankzij Youtube: Reviews
De tweede manier om geld te maken met youtube is door middel van reviews. Je verteld de kijker wat je van het product vind en meestal willen kijkers het product dan voor zichzelf kopen. Je zet dan een link in de omschrijving waar de kijkers het product kunnen kopen
 
Geld Dankzij Youtube: Sponsors
De derde manier is heel in een hele mooie Nederlandse term uit te leggen: Sluipreclame. Een bedrijf betaald jou om hun kleren te dragen, hun drinken te drinken enz. Zolang jij hun producten in een of andere manier in je video’s laat voorkomen, geeft een bedrijf je geld.
 
Over de jaren heen is YouTube en de YouTube jeugd erg gegroeid, en niet alleen in kijkersaantallen. Het wordt steeds meer geaccepteerd als een echt medium zoals films en series dit zijn. Ook in Nederland wordt het al jarenlang geaccepteerd, dit blijkt onder andere aan de Dutch YouTube Gathering, een evenement waarbij YouTubers de kans krijgen om hun fans te zien, en fans de kans krijgen om hun idolen in het echt te zien en bijvoorbeeld een praatje te maken.
 
Youtube blijft groeien
YouTube blijft nog steeds een geweldige platform voor jong en oud om je merk of jezelf uit te breiden en in de wereld te brengen. De jeugd brengt mooie veranderingen met zich mee in deze tijd en er kan nog veel grootster gedacht worden, want de site YouTube blijft nog steeds groeien, evenals de mensen die de content publiceren.
 
En ben je benieuwd wie het meeste geld maken op youtube? Bekijk dan deze video:

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather