Internethypes: Lijd Vaker Naar Ongelukken?

Van de harlem shake naar de ice bucket challenge. Hoe goed zijn we op de hoogte van de nieuwste intenethypes en weten we eigenlijk wel wat internet hypes zijn? Wat stuurt mensen aan om aan deze hypes mee te doen?

Internethypes wat zijn die precies?
De term internethype is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Een internethype is zoals de naam al zegt een trend op internet die een grootte groep mensen weet te bereiken. Sommige trends weten zich wereldwijd te verspreiden. Maar waarom internethypes so populair zijn, valt niet te begrijpen

Heeft het een doel?
De meeste internethypes onstaan spontaan maar sommige internethypes worden bewust gestart om een boodschap over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de ALS ice bucket challenge. Een bak ijskoud water over je hoofd heen gooien om voor een kort moment te ondergaan hoe het voelt om ALS te hebben. Sommige internethypes hebben dus zeker wel een doel, alhoewel niet iedereen die mee doet aan de hype zich vaak bewust is van het doel van de hype.

Internethypes worden steeds gevaarlijker
Veel mensen staan niet stil bij de gevaren die internethypes met zich mee brengen. Zoals bijvoorbeeld de ‘Selfie Olympics’, een selfie maken op een zo spectaculaire mogelijke manier. Veel tieners maakte deze foto door op de deur te klimmen, sommige braken hun nek bij de weg terug naar beneden.

Wees bewust van de gevaren
Voordat je besluit mee te doen aan een internethype, denk na over de gevaren. Is het breken van je been het waard om op een te gekke plek te planken? Laat je vrienden je vooral niet onderdruk zetten. Als iemand je uitdaagt om van een gebouw af te springen zou je het niet moeten doen. Dus zo ook bij internet hypes.

(dit bericht was origineel geplaatst op: 19 januari 2015 maar is opnieuw in de handen genomen en compleet veranderd)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather