Internet of Things: Meer machines dan mensen online.

original_aefd15169aaebd3f037b5ed672db6de1De minderheid van het aantal echte mensen op het internet, dat is de visie waar het ‘internet der dingen’ naar refereert. Het internet zal in de toekomst steeds meer uit niet menselijke voorwerpen gaan bestaan. Het zou zomaar kunnen dat er straks meer koelkasten dan mensen in verbinding met het internet staan…

In de moderne wereld staat bijna alles verbonden met elkaar en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Je koelkast besturen via het internet, mede door middel van je smartphone, de verwarming van je hoger of lager zetten vanuit de trein, het kan allemaal. Ook in het bedrijfsleven wordt er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het internet allemaal te bieden heeft, zoals boeren die hun oogst via het internet monitoren, of je favoriete winkel die bijhoudt wat je allemaal koopt, om aanbiedingen te geven die op jou van toepassing zijn. Het is allemaal gedaan via, en dus gekoppeld aan, het internet.

Web 3.0

Web 3.0, gerelateerd aan het semantische web, gaat over de toekomst van internettoepassingen, die meer en meer op elkaar worden afgestemd en onder andere over apparaten die worden gemaakt om met meerdere toepassingen samen te hangen. Het is de bedoeling dat web 3.0 het internet gaat begrijpen en tot zijn volle kunnen gaat gebruiken voor onder andere bedrijven. De visie is dat het web weet wat je vaak haalt bij bijvoorbeeld de supermarkt en op die manier aanbiedingen speciaal voor jou geeft. Als je bijvoorbeeld de laatste paar weken constant de sportschool bezoekt, kan het internet dit door hebben en je op weg wijzen naar pre-workout middelen. Voor bedrijven een mooie manier om meer te verkopen en makkelijker producten aan te bevelen, zonder veel geld te besteden.

Embedded systems

Volgens de visie die het internet der dingen bezit gaat in de nabije toekomst het merendeel van het internet bestaan uit zogenaamde ‘embedded systems’. Deze elektronische systemen kunnen apparaten intelligent gedrag toebrengen. De chips die de embedded systems bevatten vind je onder meer in een mobiele telefoon en een moderne auto. Verwacht wordt dat de embedded systems de derde innovatiegolf wordt in ICT in de komende jaren wordt.

Gebruiksvriendelijk

Eén van de doelen van het internet der dingen is om het hedendaagse leven nog gemakkelijker te maken door middel van de techniek die beschikbaar is. Je huis controleren met je mobiel is fijn om te kunnen doen en zorgt voor een stuk minder irritaties. Al je apparaten met één klik controleren terwijl je aan de andere kant van de wereld bent is heel erg handig, maar de gemakkelijke manier waarop dit kan gebeuren is ook handig in eigen land. Het zorgt voor meer vrije tijd te besteden aan andere zaken en wie wil dat nou niet?

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather