Facebook: Wordt jouw privacy nog gewaarborgd?

Facebook. Iedereen kent het wel, maar zijn we ons wel zo bewust van de veranderingen die 30 januari 2015 zijn gemaakt? Weten we waar onze o zo ‘vertrouwelijke’ informatie naartoe gaat? Zouden we schrikken als we ons hoofd op een reclame voorbij zien komen, voordat we te horen krijgen dat we hier – onbewust – toestemming voor hebben gegeven? We hebben het verhaal van verschillende kanten aangehoord en een beeld weten te schetsen over wat de mensen hiervan vinden.
 
Volgens Vice…..
Volgens Vice, het online magazine, heeft Facebook de gids met algemene voorwaarden van Facebook gemaakt om het inzichtelijker te maken hoe je jouw informatie kan beheren en hoe het gebruikt wordt. Het artikel op de website gaat over wat nou precies de nieuwe voorwaarden zijn en of je je zorgen moet maken om de dingen die je post.
 
Moeten we bang zijn voor de nieuwe Facebook voorwaarden?
Op de site Frankwatching.com – de online website voor trends, tips en tricks – staat een stukje met als hoofdvraag: ‘moeten we bang zijn voor de nieuwe Facebook voorwaarden?’. Facebook stelt persoonlijke gegevens niet direct beschikbaar aan adverteerders wel stelt Facebook een profiel op van jouw gegevens.Deze gegevens worden wel beschikbaar gesteld aan adverteerders, zodat zij kunnen bepalen aan wie advertenties worden getoond.
 
Artikel 9.1 van de voorwaarden
Mijnonlineindentiteit.nl is een site waar bij je jouw online identiteit kan managen. Hier staat dat in artikel 9.1 van de voorwaarden wordt vermeld dat Facebook jouw profielfoto, naam en andere foto’s en video’s mag gebruiken in advertenties. Deze vorm van adverteren heet ‘Social Advertising’. Een advertentie van iemand je bekend is komt namelijk geloofwaardiger over. De consument is eerder geneigd zichzelf over te halen en het product te kopen. Deze voorwaarden gelden voor alle inwoners van de EU.
 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather