Hacking: Anonymous, A Rebellion For Freedom?

Hacken is feitelijk inbreken in de computer van een ander persoon. Met hacken kun je dus als voorbeeld alles zien wat de persoon doet op zijn computer. Ook kan je aanpassingen maken aan de computer, of de computer aansturen handelingen te verrichten. Als je een goede hacker bent, kan je met computers doen wat je zou willen, en dat is precies wat anonymous doet.

Wat is Anonymous?
Anonymous is een beweging van superieure hackers, die elkaar meestal niet kennen omdat niemand weet wie de ander is, het idee van Anonymous als beweging is ook anoniem, iedereen is Anonymous. Anonymous is vaak met grootschalige projecten bezig, bijvoorbeeld het saboteren van terroristische bewegingen, of propaganda verspreidende internet websites.

Wat doet Anonymous
Anonymous komt op voor de belangen van mensen die zich niet kunnen verdedigen tegen onder andere terreur, het zijn dus activisten. Doormiddel van het hacken van onder andere: pedofiele sites, databases, terreursites en systemen proberen ze aandacht te trekken van de regering met een achterliggende boodschap : als jullie er niets aan doen, doen wij het wel.

Hoe gaat Anonymous vaak te werk?
Anonymous wilt haar doelen bereiken door middel van het hacken van internetwebsites. Een onderdeel van deze acties is Distributed Denial-Of-Service (a.k.a. DDOS) aanvallen uitvoeren zodat websites offline gaan en niet meer bezocht en bekeken kunnen worden. Via deze DDOS aanvallen worden websites die aangevallen worden bestookt met aanvragen. Door de grote hoeveelheid kan het serverpark het niet bijhouden en kunnen legitieme aanvragen niet meer verwerkt worden, de website is dan succesvol platgelegd.

Hoe blijft Anonymous anoniem?
Aangezien de servers overwelmt  worden door aanvragen wordt de aanval niet gelogd of geregistreerd. Hierdoor is het opsporen van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aanval erg lastig.

Activistische hackers
Volgens Finge zitten er in Anonymous verschillende groepen met activistische hackers. “Ze hacken soms gewoon omdat ze het leuk vinden, maar er zit meestal een visie achter hun aanval. Zoals dit keer.” 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather