Online Daten: De Risico’s En Kansen

Van Pepper tot Tinder, de wereld van online daten wordt steeds groter. Steeds meer mensen melden zich aan, voor de grap of omdat ze ware liefde zoeken. Niet alleen de kansen zijn oneindig maar de gevaren liggen ook op de loer. 

Wat is online daten?
Online daten bestaat nu al een paar jaar, de laatste drie jaren heeft het echt zijn opmars gemaakt. Er kwamen steeds meer datingsites, apps en chatrooms. Ook zijn er verschillende online relatiebureaus en online verenigingen. Deze sites zoeken matches voor je of je kan zelf opzoek gaan naar jouw perfecte man of vrouw. Het uiteindelijke doel is natuurlijk afspreken en misschien zelfs een leuke relatie.

De verschillen 
Het doel van de sites of apps komen aardig overeen. Toch verschilt de manier waarop ze werken. Bij Tinder gaat het bijvoorbeeld heel snel en praktisch, je krijgt een foto te zien en wat basis informatie en daar moet je het mee doen. EDarling.nl gaat echter dieper op de karakters van de gebruikers in en is de kans op een echte match veel groter

De kansen die datingsites bieden
Online daten opent veel deuren, mensen die in het echte leven niet sociaal zijn ervaren de drempel van een berichtje online sturen veel lager. Ook kost het veel minder tijd om een geschikte kandidaat te vinden. Je kunt zelfs voorkeuren invullen, ben je opzoek naar een jonger iemand of juist iemand die wat ouder is. Welke haarkleur vind je aantrekkelijk, kleur ogen en ga zo maar door. De sites hebben veel leden, dus genoeg mogelijkheden. Dit maakt de kans dat je ware liefde vind op een datingsite veel groter.

De risico’s die datingsites met zich meebrengen
De gevaren van online daten mogen we ook zeker niet vergeten. Het is anoniem, mensen kunnen zich heel anders voordoen dat dan ze zijn. Ze kunnen een oude foto gebruiken of hele andere karaktereigenschappen vertonen. Maar ook de kans op catfishes en identiteitsfraude word veel groter, hier kun je meer lezen over catfishes en identiteitsfraude en de gevaren hier van. Ook zitten er veel mensen met kwade bedoelingen op dit soort sites, spreek dus nooit zomaar af met iemand. Wanneer je een goed gevoel bij iemand hebt en toch wilt afspreken, zorg dat je op een openbare plek afspreekt. Laat andere weten waar je heen gaat en met wie je afspreekt. Zorg ook dat je een telefoon mee neemt zodat je altijd iemand kan bereiken wanneer het afspraakje een rare wending krijgt

.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather